Topsport Haarlemmermeer

Topsport Haarlemmermeer is er voor topsport en talent in de regio. Het ‘topsportloket’ ondersteunt verenigingen, topsporters en talenten met diverse voorzieningen en faciliteiten.

De opdracht die Topsport Haarlemmermeer van de gemeente Haarlemmermeer heeft gekregen, is het versterken van het topsportklimaat. Topsporters en talenten moeten de kans krijgen hun sport optimaal te beoefenen en het sportloket kan hierin een belangrijke rol spelen.

De Haarlemmermeer behoort tot een van de grotere talentgebieden in Noord-Holland en is een kweekvijver van talent en topsport. Om topsport een sterker platform te geven, is op 18 februari 2010 Topsport Haarlemmermeer van start gegaan. In een gemeenschappelijke aftrap met wethouder Michel Bezuijen werd dit unieke samenwerkingsverband van Team Sportservice (Noord-Holland), Olympisch Netwerk Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en Stichting Topsport Kennemerland gevierd. Topsport Haarlemmermeer houdt zich continue bezig met de verbetering van de faciliteiten en voorzieningen en zet haar website en social media in om het regionale topsportnieuws te verspreiden. Het topsportloket streeft ernaar het topsportklimaat in de Haarlemmermeer te optimaliseren.

De samenwerking tussen Topsport Haarlemmermeer, het Olympisch netwerk Noord-Holland, Team Sportservice (Noord-Holland) en de gemeente zorgt voor vele voordelen. Het is van groot belang dat breedtesport en topsport samenwerken. Topsport komt immers voort uit de breedtesport en door de binding van beide stromingen worden faciliteiten, voorzieningen, kennis en ervaringen met elkaar gedeeld. Alles uit het oogpunt de topsport binnen de gemeente Haarlemmermeer te bevorderen en de samenwerking zal dan ook gericht zijn dit doel te bereiken.