Voor wie

Topsport Haarlemmermeer is mede verantwoordelijk voor uitvoering van het topsportbeleid van de gemeente Haarlemmermeer. Een van de taken van het 'topsportloket' is het ondersteunen van talenten, topsporters en topsportverenigingen in de regio.

Sporters met een officiële (talent)status bij het NOC*NSF die wonen in de Haarlemmermeer, kunnen terecht bij het loket als ze ook in de regio sporten en/of studeren. Heb je geen officiële status, maar ben je wel lid van de selectie van een van de groei- of kernsporten, of heb je een Sterstatus, dan kunnen we je ook helpen. Bijvoorbeeld met hele specifieke vraagstukken (over voeding, mentale training, medische zaken, materialen, sponsoring, etc.), maar ook als je nog geen concrete vraag hebt ben je van harte welkom.

We maken dan een afspraak voor een intake gesprek, waarbij vanzelf duidelijk wordt waar jouw verbeterpunten liggen. Ook kun je hierin aangeven in welke workshops je interesse hebt.

De groei- en kernsporten helpt het loket o.a. met het aanvragen van subsidies bij de gemeente, het schrijven van (topsport)beleidsplannen, opleiden en informeren van bestuur en kader en de ontwikkeling van Regionale Trainings Centra in de Haarlemmermeer.

Verenigingen die niet zijn aangewezen als groei- of kernsport, maar wel een topsportambitie hebben, kunnen bij de criteria zien of ze hiervoor in aanmerking komen. Indien de criteria mogelijkheden bieden voor het aanvragen van een status, dan kan het loket je hierin verder begeleiden.

Mocht je niet zeker weten of je nu wel of niet op onze steun kunt rekenen, of heb je een vraag, stuur dan  een mail naar lderoever@topsporthaarlemmermeer.nl